Kan Hunder Spise Appelsin? Små Mengder er Greit

Kan hunder spise appelsin? Det korte svaret er ja.

Men:

Selv om appelsiner er fulle av sunne vitaminer og næringsstoffer som kalium og fiber – og samtidig inneholder lite natrium, bør de kun gis i begrensede mengder. Faktisk bør det begrenses til en båt eller to om dagen.

Les videre og finn ut hvorfor du må begrense hundens inntak av denne sunne og velsmakende frukten.

Kan Hunder Spise Appelsin? Hvorfor Hunden Kun Bør få Små Mengder Appelsin

Selv om appelsiner ikke er giftig for hunder, er det et par ting du bør vite:

For det første har appelsiner et moderat høyt sukkerinnhold og kan potensielt forårsake plager med fordøyelsen om hunden din spiser for mye.

Hvis du vil prøve å gi hunden din appelsin, begynn rolig for å se hvordan magen dens reagerer. Pass på at du skreller appelsinen – og husk å fjerne alle frøene.

Stopp umiddelbart å gi hunden appelsin om du merker uvanlig oppførsel eller reaksjon. Selv om hunden din elsker frukten – og ikke viser noen tegn til negative reaksjoner, må du allikevel begrense inntaket av appelsiner og andre godbiter til maks 10 prosent av daglig kaloriinntak. Ved å begrense hundens tilgang på godbiter vil du bidra til å forhindre fordøyelsesproblemer og vektøkning.

Liker alle hunder appelsiner?

Nei:

Ikke alle hunder liker den syrlige smaken av en appelsin, eller annen stram sitruslukt for den saks skyld. Andre hunder derimot vil spise det meste du tilbyr dem – inkludert både selve frukten og eventuelt skallet. Selv om appelsinskall ikke er giftig, kan det potensielt sette seg fast i hundens fordøyelseskanal, og videre forårsake en blokkering som vil kreve kirurgi for å korrigere.

Derfor:

Hold appelsiner utenfor hundens rekkevidde, og sørg for å ha den under oppsyn om du velger å gi den en smakebit.

xr:d:DAFNi1Tr80s:10,j:36671298621,t:22092918

Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

Hva Slags Frukt kan Ikke Hunder Spise?

De fleste frukter kan gis hunden din med god samvittighet – men det finnes noen unntak: Selv om det sjeldent fører til forgiftning, KAN eplekjerner og eplefrø inneholder små mengder cyanid – som videre kan påvirke hundens helse. Avokado er en annen frukt som inneholder toksiner, nemlig persin. Dette toksinet kan forårsake både diare og oppkast – og i sjeldne tilfeller også død. Søte frukter som sitrusfrukter inneholder en del sukker som videre kan forårsake vektøkning og fordøyelsesproblemer ved stort opptak.

Kan Hunden få Eple?

Eple er både en sunn og smakfull snack for hunder så vel som mennesker. MEN: Pass på å fjerne kjerne og frø da disse kan inneholde små mengder med cyanid.

Les mer: Kan Hunder Spise Eple Eller Andre Typer Frukt og Grønt? En Komplett Guide

Er Agurk Farlig for Hunder?

Hunder elsker stort sett agurk. Men som med så mye annet må også agurk gis med måte. Som ved flere andre korsblomstrede grønnsaker kan agurk danne cucurbitaciner – et bitterstoff som ved stort inntak kan føre til forgiftning av hunden.

Er Banan bra for Hunder?

Banan er en sunn, smakfull og næringsrik godbit for hunden. Men på grunn av dens høye sukkerinnhold bør man moderere mengde da stort inntak kan føre til vektøkning hos hunden. Banan kan også være vrien for hunden å fordøye, noe som kan føre til vond mage og dårlig avføring.

Les mer: Kan Hunder Spise Banan? Altomhunden Har Svaret!

Kan man gi Gulrot til Hund?

Gulrøtter er en ypperlig snacks både til store og små hunder. De smaker både godt, og har også en positiv effekt på hundens tannhelse. Kjør på!

Les Også