Kan Hunder Spise Banan? Altomhunden Har Svaret!

Kan hunder spise banan?

De er søte, gir energi og kommer i sin egen praktiske innpakning. Den perfekte snacks!

I motsetning til andre frukter som kan inneholde stoffer som er farlig for hunden, er en banan både smakfull og trygg for hunden din å spise.

Men:

Det er ikke dermed sagt at det er 100% risikofritt å bruke banan som godbit. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan gi hunden banan med god samvittighet – uten å forårsake uhyggelig fordøyelsesbesvær.

Kan Hunder Spise Banan?

JA, hunder kan spise banan!

Hunden får gjerne ikke dradd nytte de samme næringsmessige forholdene vi mennesker gjør, men bananen er allikevel en glimrende godbit!

Om hunden din fortsatt er valp bør du allikevel forhøre deg med veterinæren din. Valper har et helt eget næringsbehov for optimal utvikling og vekst. Kalorier fra bananer eller annen frukt er i noen tilfeller da ikke ønskelig i valpens diett.

Er Banan Bra for Hunder?

Det er best om du tar skallet av bananen først, men hvis hunden sluker en hel – med skall og full pakke, ikke bekymre deg. Bananskall er heldigvis ikke giftig for hunder.

Men selv om selve bananen ikke er giftig i seg selv kan hunden allikevel reagere om den sluker nedpå en – med skall og full pakke. Oppkast og/eller diare kan være en reaksjon som tyder på at hundens fordøyelsessystem ikke er vant til å fordøye mat med et høyt fiberinnhold tilsvarende bananskallets.

Det er alltid best å skrelle bananen og kutte den i passende serveringsstørrelser før den gis til hunden Til tross for lav risiko (i motsetning til druer eller kirsebær), er ikke bananer så næringsrike som du kanskje tror. Fordi porsjonene er små, vil ikke hunden få utnyttet de fordelaktige næringsstoffene i stor grad. Men dette er for så vidt helt greit. Bananer inneholder visse næringsstoffer som kalium, men hvis hunden din er på et komplett og balansert kosthold, er du ikke avhengig av at bananen leverer noe viktig – annet enn god smak og kos!

Kan Banan Være Skadelig for Hunden?

Som andre frukter inneholder bananer naturlig sukker.

For mye av alle typer sukker kan føre til vektøkning – noe som igjen kan føre til andre helseproblemer. For å unngå disse negative effektene, følg 90/10-regelen:

Nitti prosent av hundens daglige kalorier bør komme fra hundematen og de ti andre fra godbiter.

Hund og Kosthold Statistikk Diagram

Noen tror gjerne bananer vil hjelpe mot fordøyelsesbesvær som diaré.

Dette er feil:

Bananer er ikke en kur for hverken hunder med diaré eller forstoppelse! I stedet for å mate hunden din mer bananer – se på matinntaket dens og eksperimenter med mengden for å se hva den tåler.

Hvis diaré eller andre symptomer ikke forsvinner innen 24 timer, ring e veterinær.

Hvordan Servere Bananer til Hunder

Som nevnt tidligere, spør en veterinær før du mater hunden eller valpen med en ny type mat. Veterinæren kan fortelle deg den beste serveringsstørrelsen basert på hundens alder, størrelse og rase. For å servere hunden din banan, skrell den og skjær den i passende størrelse før du deler godbiten med hunden.

Hvis hunden din ikke ser ut til å like ferske bananer, prøv dem frosne. Å fryse frukt eller grønnsaker er en fin måte å endre teksturen på for å gjøre den interessant for hunden. I et dyrs øyne gjør den endrede temperaturopplevelsen og teksturen frukten/ grønnsaken til en annen type godbit.

Frosne bananer gjør seg spesielt godt som en forfriskende godbit på varme dager.

Når du følger disse anbefalingene kan du trygt gi hunden din alternative godbiter som bananer. Om det er andre matvarer du ønsker svar på om hunden din kan spise – ikke nøl med å ta kontakt! Før du vet ordet av det har altomhunden publisert et svar til deg i form av en informativ artikkel skrevet til DEG!

Les Også