21 Rolige Hunderaser som Liker Hjemmekos!

Rolige hunderaser defineres som raser som ikke lar seg stresse når den utsettes for stimuli. Dette være seg lyn og torden, fremmede gjester, nye lukter – eller noe så banalt som nye møbler.

I utgangspunktet vil en rolig hunderase holde seg «cool as ice» i bortimot enhver situasjon. Disse rasene er ideelle følgesvenner for både familier med barn, og pensjonister som ønsker selskap.

Om du er på jakt etter en stabil og forutsigbar hund, her er 21 rolige hunderaser som liker hjemmekos:

Ilovedogs Sommerkampanje

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

21 Rolige Hunderaser: I Tilfeldig Rekkefølge


Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier Kong Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel er en supertilpasningsdyktig og behagelig hunderase. Den trenger lite generelt stell, er kattevennlig, elsker barn, og er supert selskap for den eldre garde.

I tillegg lar den seg ikke skvette lett – så den holder seg stort sett rolig, selv når tordnet drønner utenfor.

Irsk Ulvehund

Irsk Ulvehund

De kan se store og autoritær ut, men disse hundene er gode som gull helt inn i hjerteroten. Men ja, den er stor – men ikke hverken aggressiv eller territoriell.

Sanktbernhardshund

Sanktbernhardshund

Den Snille Kjempen, Tålmodige Bjørnen og Kosebamsen er bare noen av de passende kallenavnene til en Sanktbernhardshund.

Det sier vel sitt?

Berner Sennenhund

Berner Sennenhund

Ikke la Berner Sennenhundens sterke utseende lure deg. Ja, de er sterke – men de er også myke, med et herlig lynne og munter natur.

Irsk Setter

Irsk Setter

Leter du etter den perfekte familiehund? Gå for en irsk setter!

De elsker å leke med barn og vet akkurat når det er på tide å slå seg til ro for kvelden.

Pekingeser

Pekingeser

Disse hundene foretrekker det rolige, stille livet til hjemmekjære og introverte personer fremfor kjas og mas i familielivet.

#StilleOgSofistikert.

Skotsk Hjortehund

Skotsk Hjortehund

I likhet med irske ulvehunder er skotske hjortehunder enorme kjæledegger. Så lenge de har nok med plass til å løpe og drive ut valpeenergien sin, vil de utvikle et herlig gemytt.

Greyhound

Greyhound

Det samme kan sies om greyhounden.

Det høres sprøtt ut, men å adoptere en pensjonert racing-greyhound er en fantastisk måte å gi en hardtarbeidende hund litt sårt tiltrengt kjærlighet og avslapning.

Så hvorfor ikke reise en tur over kanalen for å adoptere en gammel løpestjerne?

Bergamasco (Italiensk Alpehund)

Bergamasco (Italiensk Alpehund)

Disse fantastiske skapningene elsker å våke fredelig over familien sin, og de lærer gjerne nye kommandoer om den må. Selv om pelsen deres kan se ut til å trenge masse stell, er sannheten en annen:

En Italiensk Alpehund røyter ikke, den trenger ikke å børstes – og den trenger ikke og bades mer enn to eller tre ganger i året.

Tibetansk Terrier

Tibetansk Terrier

Den tibetanske terrieren er kjærlig og hengiven overfor sine favorittmennesker, og den viser bare tendenser til stress når den møter fremmede mennesker.

Tibetansk Spaniel

Tibetansk Spaniel

Bortsett fra sine daglige turer, er tibetanske spanieler kjent for sin lidenskap til å slappe av på sofaen med flokken sin.

Pyreneerhund

Pyreneerhund

Omtenksom, sterk, tålmodig og avslappet? Ja, jeg beskriver den vakre, kongelige Pyreneerhunden.

Grand Danois

Grand Danois

Grand Danois er en ruvende skikkelse, men den blir bare aggressiv hvis den føler at hjemmet eller familien dens er truet.

Ellers er Grand Danoisen stort sett stille, rolig og kjærlig.

Fransk Bulldog

Fransk Bulldog

Hvis du kombinerer tilpasningsevne, lekenhet og et rolig temperament – med en kompakt og muskuløs ramme, toppet med herlig spisse ører; da får du den bedårende franske bulldoggen.

Engelsk Bulldog

Engelsk Bulldog

En lignende disposisjon som Franskmannen – men  i en større, og litt mer klønete modell.

Boerboel

Boerboel

Selv om de er rolige og trygge som voksen, må Boerboelvalpen trenes tidlig og målrettet for at den skal kjenne sine grenser. Får du til valpetiden, er resten av tiden med Boerboelen plankekjør.

Golden Retriever

Golden Retriever

Det er mange grunner til at Golden retriever er en av de mest populære hunderasene som finnes – både i Norge og resten av verden. Den er intelligent, lydig, kjærlig – og har en deilig laid-back væremåte.

Basset Hound

Basset Hound

Som med alle hunder finnes det en risiko for at Basset hounden vil få ferten av en uimotståelig duft når den er ute på tur – og vips så løper den av gårde

Men mesteparten av tiden er disse lettholdte hundene balanserte og vanskelig å vippe av pinnen.

Clumber Spaniel

Clumber Spaniel

Clumber Spaniel, en sjelden rase her i Norge, er beskrevet som en «mild og gentlemanaktig hund». Den liker å leke apport og tyr bare til bjeffing som et siste forsøk på å uttrykke seg.

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel

Cocker Spanieler er supre med barn (den elsker å leke) – og minst like supre med voksne (de elsker å glede).

Newfoundlandshund

Newfoundlandshund

En bamse full av kjærlighet, Newfoundlandshunden er en annen mild kjempe – ideell for familier med barn på jakt etter en tålmodig hund.

Avslutningsvis

Husk at enhver hund, uansett rase, kan avvike fra rasestandarden.

Traumer som valp (og til og med senere i livet!) kan endre en hunds reaksjonsmønster – så selv en hund som er av en rolig rase kan opptre stikk motsatt av rasebetegnelsen.

Men alle de 21 rasene listet i denne artikkelen er verdt å se nærmere på om en stabil og forutsigbar hund er hva du leter etter.

Les Også