Sele til Hund som Drar: Hvilken Type er Best?

Å gå tur med hunden er viktig både for relasjonen mellom hund og eier – samt å gi den firbente mosjonen den trenger for å holde seg sunn, både fysisk og psykisk.

Men om hunden trekker og drar i alle retninger så snart dere forlater ytterdøren, kan turen bli noe man gruer seg til – og i værste fall, noe man prøver å unngå. Det kan oppleves stressende, og i noen situasjoner også flaut, når Fido drar deg med på en ukontrollert tur i nabolaget.

For å få bukt med problemet er det heldigvis flere tiltak man kan gjøre. Ved bruk av riktig sele og opplæring, kan du som hundeeier «ta turen tilbake», og gjøre den til den hyggelige opplevelsen tur tross alt skal være.

I dag skal jeg vise dere hvilke sele altomhunden anbefaler – og jeg vil også forklare deg hvorfor nettopp dette er den beste typen sele til hund som drar.

Trykk HER for å se på selen hos Petster.no.

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Ruffwear Front Range Harness: Den Perfekte Sele til Hund som Drar

Ruffwear-Front-Range-Harness-Sele

Ruffware front range er en komfortabel sele med ypperlig passform og en stor mengde justeringsmuligheter. For å skape en sele som føles behagelig å ha på og begrense slitasje og belastning, er selens bryst og bukområde særlig godt polstret.

Selen har to forskjellige fester for båndet – en V-ring i aluminium på ryggen, og et forsterket nylonfeste foran på brystpartiet. For å benytte selen som antitrekksele er det nylonfestet på bryst som benyttes. Jeg kommer tilbake til hvorfor – og hvordan denne benyttes senere.

** Les mer om Ruffware front range selen hos Petster.no **

Hva Gjør Ruffwear Front Range Sele Ideell For Hunder Som Drar?

Seler med mulighet for feste av bånd i bystpartiet gjør det enkelt å omdirigere hundens oppmerksomhet, og videre også kontrollere dens adferd når du har den i bånd.

Selv om det finnes et hav av forskjellige antitrekkseler – fra halsbånd som strammer seg rundt hundens hals, til seler med feste rundt hundens snute, er seler med frontfeste stort sett det mest populære verktøyet for å motvirke trekking.

Drasele-Med-Brystfeste

Nøkkelen er båndklipset som sitter mellom hundens fremre ben (på brystet), i stedet for på ryggen. Dette festet som sitter mellom hundens fremre ben kalles ofte et «frontklips». Mange populære hundeseler inkluderer et frontklips så vel som et tradisjonelt ryggklips, slik at du kan velge båndfeste etter behov. Forskning har faktisk vist at ved å bruke festet på brystet vil man minske hundens stressnivå, i forhold til hvis kobbelet festes i halsbånd eller i nakken. Selen gir heller ingen ubehag til hunden.

Så, hvorfor bør man bruke sele med frontfeste for hunder som drar?

Tenk på det på denne måten: Ved å bruke ryggfestet vil hunden få fritt spillerom til å trekke fremover og slik bruke alle sine sterkeste muskler. Og for noen hunder utgjør det en enorm kraft!

Om hunden derimot blir manipulert til å trekke sidelengs vil den oppnå en betydelig redusert kraft, og følgelig vil du som eier ha muligheten til å ta kontroll på turen. Ved å bruke selens brystfeste er det nettopp dette som vil skje!

** Finn beste pris på Ruffware front range selen **

Hvorfor Sele og Ikke Halsbånd?

Hvorfor sele og ikke halsbånd? La meg forklare:

Om hunden din drar anbefaler altomhunden en sele som Ruffwear Front Range Harness 100 av 100 ganger – først og fremst handler dette om hundens sikkerhet.

  • Om hunden din drar, kan et halsbånd forårsake nakkeskader for hunden din.
  • Et halsbånd kan gjøre det vanskelig for hunden din å puste når den trekker med all sin kraft for å komme seg der den vil. Faktisk kan dette i noen tilfeller føre til permanente skader på hundens hals og svelg.
  • Når halsbåndet presser mot hundens hals, kan det forårsake et uønsket trykk på øynene til noen hunderaser (for eksempel mops).
  • Noen halsbånd kan hunder å gli ut av!

Derimot er en riktig tilpasset sele vanligvis temmelig sikker. Hverken hundens nakke eller hals blir skadet – samtidig som den sitter komfortabelt rundt hundens kropp.

En Ny Sele Alene er Ikke Nok: Det Trengs Også Målrettet Trening!

Mange hundeeiere tror at en ny sele er alt de trenger for å få kontroll på hundens trekking.

Jada, hunden vil slite med å dra – men kun når selen er på! Så snart man skal gå på tur med et vanlig halsbånd, eller man bruker selens ryggfeste, så er det på an igjen!

Om du virkelig ønsker at hunden din skal slutte å dra, må det sterkere lut til enn kun en sele… Bruk Ruffwear Front Range Harness parallelt med målrettet trening. Ros, gi godbiter, bruk positiv forsterkning – belønn hunden hver gang den ikke trekker i båndet! Fortsett med dette helt til å «gå fint» er normen i stedet for unntaket.

Les Også