Hva Trenger en Valp av Utstyr: En Komplett Guide for 2024

Hva trenger en valp av utstyr?

Det korte svaret; masse!

Men noe er naturlignok viktigere enn annet – og BØR være på plass i god tid før valpen kommer hjem til sin nye bopel.

Her er en sjekkliste bestående av 31 ting å ta stilling til før valpen kommer:

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Sjekkliste for Ferske Valpeeiere: Grunnleggende forsyninger

Før du tar med deg den nye valpen hjem, bør du sørge for at du har det viktigste i hus – alt fra et egnet bur, til et høykvalitets valpefor.

Justerbart Halsbånd

Å velge riktig halsbånd til den ferske valpen kan bidra til tryggere, morsommere turer og treningsøkter for dere begge. Husk å ha på plass et justerbart hundehalsbånd før valpen kommer hjem!

Et Bånd for Fine Turer

Ikke alle bånd er lagd like. De fleste valper tygger, noen trekker, og andre må holdes på kort avstand fra eieren for å ikke havne i trøbbel.

Å velge riktig bånd er et must for enhver ny valpesjekkliste.

ID-Brikke

Sørg for at den nye valpen din er lett å identifisere i tilfelle den rømmer – og dobbeltsjekk at den er riktig registrert der du bor. Et ID rør er en billig og genial løsning!

Oppdatert Mikrobrikke

Noen oppdrettere har allerede utstyrt valpen med mikrobrikke før den blir overlevert til den nye eieren.

Sørg for at chippen er registrert med navnet ditt, og at all informasjon er korrekt – spesielt telefonnummer og adresse. Hvis valpen din ikke allerede har fått mikrobrikke, snakk med veterinæren din om å få det gjort.

Mat- og Vannskål

Det kan høres veldig enkelt ut, men noen valper kan trenge spesielle matskåler på grunn av deres størrelse, spisestil – eller til og med medisinske behov.

En vannskål er naturlig nok et must for enhver ny valpesjekkliste. Og det er mange å velge mellom, deriblant reisehundeskål for å holde valpen hydrert på farten. Denne kan for øvrig være perfekt om man må på reise for å hente det nye familiemedlemmet.

Et Valpefor av Høy Kvalitet

Det kan være vanskelig å finne riktig hundefor til den nye valpen. Hva skal forets primære næringskilde basere seg på? Skal du velge tørrfor eller våtfor?

Som alltid, snakk med veterinæren din. Og gi det litt tid. Du vil snart oppdage hva som får valpen din til å slikke bollen ren.

** SJEKK I LOVE DOGS ENORME UTVALG AV KVALITETSFOR HER **

Sunne Valpegodbiter

Når det kommer til tygg og tannsnacks, er det en skog å velge mellom.

Så hva skal du velge?

Altomhunden anbefaler å ha en miks av litt forskjellig. Ved å ha små mengder – og litt forskjellige typer, vil godbitene holde seg ferske – og du får også eksperimentert litt for å lære hvilke smaker valpen din elsker.

Godbiter til Trening av Hunden

Treningsgodbiter er litt annerledes enn vanlige valpegodbiter.

De er ment å være «ekstra verdifull» – noe valpen din skal «forgude» – slik at de kan virke som et insentiv for hunden din til å lære.

Oppbevaringspose til Godbiter

Alle godbitene til din ferske valp trenger et sted å oppbevares.

En godbitpose hjelper med å holde alle godsakene dine på ett sted – slik at du raskt kan levere dem ut når hunden din gjør noe du liker.

Pålitelig Matoppbevaring

Valper kan, og vil klare å komme seg inn akkurat der den vil. For å unngå at valpen spiser utenom måltidene sine, er det lurt å ha en valpesikker matoppbevaringsløsning.

Heldigvis er det tonnevis av alternativer der ute.

Hundeposer

Hundeposer er en nødvendighet uansett hvor du bor.

Absorberende Teppe

Å få valpen stueren er ikke gjort over natten, og et absorberende valpeteppe kan fungere som et ok treningsverktøy, en forsikring mot uhell og en backup-løsning – alt i ett.

En Deilig Seng til Valpen

Enhver valp trenger et sted å sove. Jo koseligere og sterkere, jo bedre.

** SJEKK UT PETSTER SITT ENORME UTVALG AV SENGER OG MADRASSER **

Hundebur

Enten du planlegger å bruke et hundebur til trening, til å reise med, eller bruke det til korte turer når du kjører hunden til veterinæravtaler – er et skikkelig bur et must.

** ALTOMHUNDEN ANBEFALER TRIXIE HUNDEBUR I ALUMINIUM **

Valpegrind, Babyporter Eller en Annen form for Gjerdesystem

Det kan være en god ide å begrense valpens tilgang til deler av hjemmet mens du valpesikrer huset. En valpegrind, babyport og/ eller andre kreative løsninger kan fungere bra til formålet.

Sjekkliste for Ferske Valpeeiere: Hundeleker

Valper trenger å leke, enten de jager en ball eller koser seg med favoritt-tyggeleken. Her er noen av altomhunden sine anbefalinger:

Beroligende Leketøy

Det er hundrevis av nye ting valpen må venne seg til – spesielt den første natten og de påfølgende ukene.

Leker designet for å redusere stress og angst kan være nyttige mens den nye hunden din tilpasser seg omgivelsene.

Puslespill

Ypperlig til å underholde en nysgjerrig valp, puslespilleleker er en morsom måte å redusere separasjonsangst og berike valpens dag.

Tyggeleker til Valpen

Valper elsker å tygge!

Slitesterke tyggeleker gir din nye hund muligheten til å gnage på noe trygt i stedet for dine favorittsko.

Apportleker for Energiske Valper

Har du en energisk valp som trenger mye trening? Apportleker kan hjelpe valpen med å få ut all den overflødige energien.

Interaktive Leker

Noen valper har behov for lek som går langt utover hva de fleste mennesker orker å opprettholde. La en interaktiv leke ta over mens du hviler.

Plysjleker

For valper som elsker å kose, kan plysjleker være en god løsning. Og de er veldig gøy for den nye hunden din, spesielt om leken i tillegg lager lyd!

Sjekkliste for Ferske Valpeeiere: Stelleutstyr

Stell må til for å opprettholde god helse hos valpen din. Med altomhundens favorittutstyr til valpestell, vil valpen både føles, se, og lukte supert!

Våtservietter

For gris som er for lite for å rettferdiggjøre et bad, men for mye til å ignoreres – er våtservietter en ypperlig løsning.

Børst

Noen hunder røyter ekstremt mye, men selv til og med raser som i utgangspunktet ikke skal røyte må også børstes innimellom.

Hundetannkrem og Tannbørste

Hundens tannhelse er viktig. Jo tidligere du kan få valpen med på en daglig børsterutine, dess bedre.

** ALTOMHUNDEN ANBEFALER DETTE TANNHELSESETTET TIL VALP **

Hundesjampo

Enten du bestemmer deg for å bruke en kommersiell valpesjampo eller lage din egen, må vask og stell til for å holde valpen din frisk.

Negleklipper

Å klippe valpens negler trenger ikke å være traumatiserende.

Lær deg hvordan du gjør det riktig, og også hva du skal gjøre hvis du gjør en feil (Det er greit. Alle kan gjøre feil.).

Sjekkliste for Ferske Valpeeiere: Rengjøringsutstyr

Der det oppholder seg en ny valp, vil det garantert bli litt gris. Vær forberedt på kaoset med produkter som er dyresikre og effektive:

Enzymspray for Uhell og Luktkontroll

Ulykker skjer, men de trenger ikke å ødelegge teppet eller møblene.

Det finnes et bredt utvalg av trygge rengjøringsprodukter som kan hjelpe.

Egnet Støvsuger

Om å røyte er et ukjent begrep for deg, så vil du snart få smertelig erfare hva det hele dreier seg om!

Hvis dette er din første hund, må du sannsynligvis gjøre noen endringer i hjemmet ditt, og du må også ha på plass en støvsuger som takler kjæledyrhår.

Bæsjeplukker

En bæsjeplukker er et must om du har en hage eller ikke liker den tradisjonelle «hånd i pose» tilnærmingen.

Sjekkliste for Ferske Valpeeiere: Hundehelse

Det krever en rekke forskjellige elementer – også utenfor hjemmet, for å ivareta en sunn og trygg valp. Sørg for å ha pålitelige fagfolk til å hjelpe deg med valpens helse og velvære.

Veterinær

En veterinærsjekk kommer til å være en av de aller første tingene på den nye valpens gjøremålsliste – og det kan ta litt tid å finne en veterinær du liker og stoler på.

Forhør deg gjerne litt rundt før du bestemmer deg for veterinær – på den måten kan du finne noen som passer for deg og din lommebok.

Det er også viktig å vite hvor du skal ta hunden med i en eventuell nødssituasjon – og ikke minst hvem du skal ringe. Å finne ut av det i farten når ulykken er ute kan gjøre en allerede stresset situasjon enda mer stressende.

Hundeforsikring

Det er også en god idé å gjøre noen økonomiske forberedelser.

Det er kanskje vanskelig å forestille seg at den søte valpen din skal bli syk – eller trenge behandling. Sørg likevel for at hunden er forsikret. Å vite hvordan du betaler for store veterinærkostnader kan gi trygghet når hunden din blir eldre – eller skader seg i løpet av livet.

En god forsikring er en måte å sikre at du er dekket for ulykker. Dess yngre valpen din er når du får en polise – jo mer sannsynlig er det at behandlinger for eventuelle helseproblemer blir dekket.

** FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD PÅ EN FORSIKRING TILPASSET DITT BEHOV **

Telehelseleverandører som FirstVet

Hvis du er en førstegangs hundeeier, er det stor sjanse for at du kommer til å ha noen spørsmål innimellom.

  • Hunden kaster gjerne opp
  • Den har diare
  • Valpen er uvanlig slapp
  • Hunden er døsig og sikler

Bør du skynde deg til veterinæren, eller kan du vente til dagen etter og se hvordan hunden har det?

En onlineveterinær som FirstVet er en glimrende løsning. Veterinærene deres er på vakt 7-24, alle dager i året – og svarer på spørsmålene dine, eller utfører videoundersøkelse av hunden. De kan hjelpe deg med det meste, og gi råd om en rekke problemer – fra angst og atferdsproblemer til utslett og rar bæsj (stol på oss, du kommer til å ha spørsmål om avføring).

Avtale med FirstVet er en del av flere av de store forsikringsleverandørenes poliser. Undersøk hva som inngår i forsikringen før du tar et valg.

Motta et uforpliktende tilbud fra en rekke forsikringsleverandører – spesialtilpasset ditt behov.

Andre Valpetjenester å Vurdere

Hundetrener

En sertifisert hundetrener kan gjøre treningen av valpen mye enklere. Det finnes også en rekke fantastiske valpekurs på nett!

Hundepasser

Det er lett å glemme at valpen din ikke kan være med deg overalt den første tiden du har fått den hjem.

Å ha en pålitelig dyrepasser gjør livet fort mye enklere. Kanskje du har en søster, bror – eller en god nabo som kan stille opp?

Trofast Hjelper

Livet kan bli hektisk, og valper har sin egen timeplan. Å ha en person som kan ta med hunden på do på kort varsel er flott for sjelefred.

Hundefrisør

Mens noen raser trenger profesjonell pleie, er det lurt å jobbe med å venne valpen til å håndtere pelspleie allerede fra den er liten. Om du har en hund som vil trenge å gå til frisør når den blir eldre, er det til stor fordel om dere har øvd hjemme på forhånd.

Avslutningsvis: Hva Trenger en Valp av Utstyr?

Bortsett fra store mengder kjærlighet og omsorg, har også valpen behov for:

Joda, for førstegangs hundeeiere kan denne listen virke overveldende. Men om du starter forberedelsene i god tid før valpen kommer, kan det faktisk vise seg å bli ganske så koselig.

Lykke til!

Les Også