Hvordan Skal Man Sikre Hund i Bil? Hva du Bør – og Hva du ikke Bør Gjøre

Bilreiser er en naturlig del av dagliglivet – og at Fido skal med på turen er en selvfølge! Men visste du at bilreiser med kjæledyr kan være svært farlige hvis du ikke sikrer dem forsvarlig? Akkurat som med oss mennesker må også hunder sikres i bilen – og om du likevel lar være kan det koste dyrt. Både for lommebok og helse!

Faktumet er at usikrede hunder kan være en distraksjon for føreren, i tillegg til å være en risiko for seg selv og andre i en krasj. Ved kollisjon eller rask nedbremsing i 50 km/t vil en 20 kilos hund utgjøre en kraft tilsvarende 800 kg! Det er relativ store krefter det er snakk om med andre ord…

Så, hva må gjøres for å holde både din firbente venn, samt dine menneskelige passasjerer trygg? Hvordan skal man sikre hund i bil?

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Hundebur

Førstevalget bør alltid være et bur. Et bur som passer både hunden din og bagasjerommet reduserer både hunden og passasjerenes sjanse for alvorlig skade. For best sikkerhet bør buret festes i bagasjerommets gulv, tett opptil baksiden av seteraden. Alternativt kan det plasseres i fotbrønnen bak et av forsetene – men vi anbefaler alltid en bagasjeromsløsning som primærplassering.

Det er en rekke forskjellige bur å velge mellom, fra de dyreste preimiumburene – til billige plastbur. Hvilket bur man kjøper avhenger selvfølgelig av ens budsjett – men styr uansett unna de billigste modellene. Noen av burene som selges kan faktisk gjøre mer skade enn nytte – både for hund og fører! Altomhunden anbefaler det kritikerroste aluminiumsburet fra Trixie – her får du et ekstremt solid bur til en relativt hyggelig pris!

Beltesele for Hund

Om du kjører en liten VW e-up, og ikke har plass til et bur i bilen – er den nest beste løsningen en seleløsning. Gå da for et belte som kan integreres i bilens egne beltefester. Det er viktig at selene er robust og kraftig, og at de holder hunden fast i bilens lengderetning. Denne selen fra MIMAllSafe er en populær sele som anbefales av en rekke anerkjente tidsskrifter.

Hva Bør Man Absolut IKKE Gjøre

Du må aldri – under noen omstendigheter, lage deg en kreativ løsning hvor du sikrer hunden ved å benytte deg av dens halsbånd. Dette kan føre til kvelning så vel som skader på hundens nakkeparti, noe som er en dårlig løsning om du tenker på hundens ve og vel.

Du bør heller ikke la hunden ligge i hverken passasjersetet foran, eller bak. Dette både med tanke på kreftene den vil utgjøre ved en krasj – men også grunnet risikoen for at den kan komme til å forstyrre føreren av bilen og på denne måten forårsake en uønsket hendelse.

En annen klassiker er å oppbevare hunden i en reiseveske eller et reisebur plasser i bilens baksete.

Nok en gang:

Ved rask nedbremsing i 50 km/t vil en hund på 20 kilo utgjøre en kraft på 800 kilo! Da er det lite hjelp i om hunden er plassert i en løs veske…

Avslutningsvis: Hvordan Skal Man Sikre Hund i Bil?

Å sikre hunden i bil bør være en like stor selvfølge som at du og barna tar på beltet når dere setter dere inn i bilen. En usikret hund utgjør en risiko ikke bare for seg selv – men også for menneskene som også befinner seg i bilen!

Uavhengig av om man går for en belteløsning eller en burløsning må man sørge for at utstyret man velger er av god kvalitet – slik at det faktisk utgjør en forskjell om ulykken er ute. I Love Dogs har et stort utvalg av både bur og belter – og de har også «prisgaranti» på alle varer i sitt sortiment. Her kan du se et utvalg av deres bestselgere og mest populære produkter for sikring av hund i bil.

Les Også