Beroligende Medisin til Hund: Hjelp Hunden å Mestre Fyrverkeri, Reiser og Lyn & Torden

Hvis din firbente bestevenn lider av frykt, fobi, angst – eller om den rett og slett bare blir stresset og nervøs på nyttårsaften, finnes det heldigvis måter å hjelpe den på.

Det finnes en rekke behandlingsformer tilgjengelig for kjæledyrsangst – alt fra reseptbelagte medisiner til å bare bruke mer kvalitetstid med hunden din. I denne artikkelen vil vi se nærmere på de populære, reseptfrie alternativene som kan kjøpes over disken i dyrebutikken.

Er de effektive? Hvordan fungerer de? Hvilke hunder kan ha nytte av dem? Les videre og lær deg alt som er å lære om beroligende medisin til hund.

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Symptomer på Stress og Angst hos Hunder

Hunden din kan ikke bruke ord for å fortelle deg når, eller hvorfor den føler seg engstelig – men dens oppførsel kan gi deg ledetråder. Her er noen av tegnene på at hunden din kan slite med stress:

 • Aggresjon
 • Vannlating eller avføring i huset
 • Sikling
 • Pesing
 • Destruktiv oppførsel
 • Depresjon
 • Overdreven bjeffing
 • Manisk løping
 • Rastløshet
 • Repeterende eller tvangsmessig atferd

Om hunden viser noen av tegnene over, er det mulig å finne – og behandle årsaken til hundens angst. Men i noen tilfeller kan det være helt utenfor din kontroll (nyttårsaften, hundens verste mareritt). I disse tilfellene kan det være greit å finne en alternativ løsning – som for eksempel et beroligende middel.

Beroligende Medisin til Hund: 5 Reseptfrie Midler for å Håndtere Stress


Aptus Relax – Stressreduserende Godbit

Utviklet eksplisitt for å redusere stressrelatert atferd hos hund og katt.

Aptus Relax anbefales både av veterinærer og hundekjennere. Produktet kan benyttes for en hel rekke forskjellige ting:

 • Før veterinærbesøk
 • klipp av negler,
 • for reiseangst,
 • tordenvær,
 • FYRVERKERI og fest,
 • Separasjonsangst,
 • Og masse annet!

Produktet er laget av 100% naturlige råvarer og inneholder ingen kjemikalier.

Godbiten kan gis for seg selv, eller som del av hundens måltid. For best virkning, gis den hunden ca 30 minutter før forventet stress. Kan også gis daglig ved behov.


Adaptil Calm Diffuser

Om hunden din viser tegn på stress kan Adaptil Calm sin diffuser for hjemmet være en god løsning. Effekten av den medikamentfrie Adaptil Calm diffuser er godt dokumentert i en rekke vitenskapelige studier og anbefales av en rekke veterinærer. Produktet virker ved å frigjøre feromoner som etterligner de beroligende feromonene tispen skiller ut når hun ammer – noe som har en balanserende effekt i situasjoner som ellers vil oppleves som stressende

Adaptil er luktfritt, og oppfattes kun av hunden. Den bør plugges i veggen i rommet hvor hunden din tilbringer mesteparten av tiden sin – hver diffuser dekker et område på opptil 70 kvadratmeter. Pass på å ikke dekke den til med gardiner eller møbler. Hver påfylling varer opptil en måned, men bytt helst hele diffuseren hver sjette måned for best effekt.

TIPS: Kombiner diffuseren med ett av de andre produktene på listen for en enda bedre effekt!


Sanal Relax – Beroligende Tablett For Hund

Om hunden din blir superstresset av fyrverkeri eller lyden av torden kan Sanal Relax være løsningen.

Sanal Relax er et 100 % naturlig beroligende middel som ikke gjør hunden døsig og slapp. Den aktive ingrediensen i dette produktet er L-tryptofan, en helt ufarlig aminosyre. Denne aminosyren bidrar til å berolige hunden din på en helt naturlig måte. For optimal effekt gis produktet 3 til 4 dager før en stressende situasjon.

Produktet er 100% naturlig fremstilt, og kan gis både hunder og katter.


Pet Remedy Beroligende Spray

Pet Remedy naturlig avstressende og beroligende Spray for kjæledyr lindrer kjæledyrets angst med en praktisk og helt naturlig spray.

Basert på en klinisk dokumentert blanding av valerian, vetiver, søt basilikum og salvie – jobber Pet Remedy mot hjernens naturlige avspenningssenter for å hjelpe hunden med å roe nervene. Spray på kjæledyrets favorittsteder eller i bilen for umiddelbar stressavlastning enten du er hjemme eller på farten. Du kan også spraye på klærne dine for å lindre stress når du går tur med din anspente hund.

Den vannbaserte PH-nøytrale formelen forbedrer dyrets produksjon av en nevrotransmitter som effektivt hjelper å roe nervene – enten det er en lang reise eller nyttårsaften som står for dør.


Holland Animal Care Stressreduserende Pasta

Holland Animal Care Antistresspasta er en pasta basert på den naturlige aminosyren L-tryptofan. L-tryptofan har en dokumentert beroligende virkning på hund, og vil sammen med magnesium sørge for at hunden din føler seg trygg og avslappet – uten å oppleve bivirkninger som døsighet og slapphet.

Pastaen kan enten tilføres rett i hundens munn, eller man kan eventuelt blande den med ett av hundens måltider. Effekten vil gradvis komme etter 40 minutter, hvorpå hunden er bedre rustet til en eventuell stressende situasjon (fyrverkeri, fest, torden, reise, veterinærbesøk, osv.).


Reseptfrie Beroligende Midler til Hund: Hva Finnes, og Hvordan Virker dem?

Ved å bruke urter og vitaminer som aktive ingredienser, er de beroligende midlene vi har sett på i denne artikkelen et ikke-medisinsk alternativ du kan tilby hunden din for å lindre angst og stressymptomer.

Når du skal kjøpe et slikt produkt til hunden, er det en god strategi å bruke et «sunn fornuftsfilter» og lese det som står med liten skrift på pakken. Det finnes produkter som er supre, men det er ikke mye regulering rundt reseptfrie midler av denne type – så produsenter kan komme med mange ubegrunnede påstander.

For eksempel:

Selv om en beroligende godbit inneholder kamille, er ikke dette noe en hund ville spist i naturen – og selv om det ikke er noe som tyder på at disse urtene er skadelige for kjæledyr, mangler det bevis for at dyr vil reagere på samme måte mennesker når de inntar denne urten.

Det samme gjelder andre urteingredienser i beroligende midler – som lavendel eller ingefær. Dette er urter som lenge har vært anerkjent som avslappende for mennesker, men som ikke har blitt grundig testet for dyrebruk.

Mer aktive ingredienser som vanligvis finnes i beroligende godbiter som tryptofan eller melatonin har dog mer dokumenterte beroligende effekter. Andre ingredienser som aminosyren L-Theanine (også kjent som Suntheanine), antas å virke ved å øke hundens serotonin – og dopaminnivåer.

Bør du prøve et beroligende middel for hunden din?

Om du har en hund som plages med stress, eller blir negativt påvirket av høye lyder som fyrverkeri eller torden – er svaret et definitivt JA. Kombiner gjerne flere av midlene på listen – samtidig som du avleder hunden med snuseleker eller annen hjernetrim, så er det stor sjanse for suksess!

Les Også