Forsikring Til Hund: 5 Ting å Tenke på Når du Skal Forsikre Hunden Din

Skal du tegne forsikring til hund?

Flott! En hundeforsikring kan spare deg for store summer om din firbente venn blir syk – eller blir utsatt for en ulykke. Altomhunden anbefaler ALLE hundeeiere å tegne en passende forsikring.

Men før du velger forsikring – Her er 5 ting å tenke på før du forsikrer hunden din.

Ilovedogs Sommerkampanje

Altomhunden.no ønsker å være transperent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

** Få Uforpliktende Tilbud på Hundeforsikring HER **

Forsikring Til Hund: 5 Ting å Tenke på

Hundens Alder

Da det er mer sannsynlig at en eldre hund trenger behandling, vil ofte dekningen for eldre hunder inneholde en rekke forbehold. Noen forsikringsselskaper vil kun la deg tegne en ny forsikring hvis kjæledyret ditt er under åtte eller ni år – eller til og med enda yngre for noen spesielle raser.

Forsikre derfor hunden mens den fortsatt er valp!

Vær Ærlig

Du må alltid opplyse om eventuelle forhåndseksisterende forhold i forbindelse med tegning av ny forsikringsavtale.

Om du ikke er ærlig og legger alle kortene på bordet, kan du risikere at polisen blir ugyldig og eventuelle fremtidige krav blir avvist. Hvis hunden din har en eksisterende tilstand, kan du allikevel finne en avtale – men du vil sannsynligvis ikke få noen dekning for plager forårsaket av den eksisterende tilstanden.

Sjekk Egenandel og Dekningsgrad!

Tenk nøye igjennom hvor stor dekningsgrad du ønsker av forsikringen. Om hunden din blir syk kan det fort koste 50-100’ kroner i veterinærutgifter bare i løpet av et år.

Kostnadene for en forsikring med 100’ kroner dekning per år, og 40’ kroner dekning per år er nødvendigvis ikke avskrekkende store. Tryggheten med å vite at man har dekning for veterinærutgiftene i noen tilfeller være det som blir avgjørende i forhold til om man i det hele tatt skal starte behandling eller ikke.

Noen forsikringer opererer med et maksbeløp i egenandel per år – det vil si at etter at man har betalt en viss sum av egen lomme, dekkes resten av utgiftene fra forsikringsselskapet ut året.

Vurder nøye hvilken modell som passer for deg og din hund!

Få Veterinærhjelp Via Telefon og Internett

Online Veterinær

Noen forsikringsselskaper har avtale med veterinærer som har web-konsultasjoner. Man har da dekning for kontakte veterinær via internett og webcam, og videre utføre en veterinærtime via nett.

Veterinæren kan da med hjelp av deg utføre en enkel sjekk av din hund, og om behov – også ordne resept på eventuelle medikamenter.

Hvordan Oppnå Lavere Pris på Forsikringen

Via tjenestetorget kan du la forsikringsselskapene konkurrere om deg, slik at du får tilsendt uforpliktende tilbud fra flere aktører. Disse kan du da sammenligne både pris og innholdsmessig for så å finne forsikringen som passer best for dere. Trykk her for å motta uforpliktende tilbud på hundeforsikring.

Ellers vi også noen forsikringsselskaper redusere prisen på polisen om hunden er sterilisert eller kastrert. Dette da et slikt inngrep eliminerer risiko forbundet med avl og graviditet. Du vil også få rabatter om du har flere kjæledyr forsikret hos samme selskap – eller eventuelt om du forsikrer hunden i samme selskap hvor du har forsikret hjem, innbo, bil, barn, osv.

Vanlige Spørsmål og Svar

Hvilken Forsikring er Best for Hund?

Hvilken forsikring som er best for hunden din avhenger av flere faktorer:

 • Hvilken rase er hunden?
 • Hva ønsker du dekning for?
 • Hvor mye vil du investere per måned?
 • Hvor høy egenandel kan du akseptere?

Det finnes flere liter på nettet som lister opp de beste hundeforsikringene, med såkalte best i test lister. Ikke la deg lure! Det som er best for nabohunden er nødvendigvis ikke det som passer deg og din hund best! Gjør research og kjøp en forsikring som har dekning for det som er viktig for deg.

Hvor Mye Koster det å Forsikre en Hund?

Å forsikre en hund koster typisk et sted mellom 3.000 – 10.000 per år. Parameterne som er nevnt over vil være med på å avgjøre hvor dyr forsikringspremien til slutt blir.

** Få Uforpliktende Tilbud på Hundeforsikring HER **

Hvor Lenge Bør Man Forsikre Hunden?

Altomhunden anbefaler at hunden forsikres fra den er valp – og livet ut.

Hvordan Velge Hundeforsikring?

Når man skal velge en hundeforsikring er det først og fremst viktig å gå grundig igjennom forsikringens innhold.

 • Hva dekker forsikringen, og hva dekker den ikke?
 • Hva er «dekningstaket» per år, og hvordan virker egenandelsordningen?

Noen hunderaser er mer disponert for helseplager enn andre – vær trygg på at forsikringen DU velger passer DIN hund!

Hvem Tilbyr Hundeforsikring

De fleste forsikringstilbydere har også en hundeforsikring i porteføljen sin – men det kan være stor variasjon i betingelsene.

For å nevne noen tilbydere:

 • Tryg
 • If
 • Frende
 • Fremtind
 • DNB
 • Gjensidige
 • Agria
 • Sparebank1
 • Storebrand

Via Tjenestetorgets forsikringstjeneste kan du la selskapene konkurrere om deg, og videre motta uforpliktende tilbud fra flere hundeforsikringstilbydere. Søk på hundeforsikringer HER.

Kan Man Forsikre en Gammel Hund?

Vanligvis kan man kjøpe ny forsikring til hund opp til fylte 7 år. Fra 7 år og oppover er det stort sett vanskelig å få tegnet en ny forsikring om hunden ikke er forsikret fra før av.

Avslutningsvis

Alle hundeeiere bør forsikre sin firbente venn – ingen unntak! Veterinærrekningene kan fort bli dyre ved sykdom eller ulykke, og om man ikke tegnet en forsikring kan man fort komme i en situasjon hvor man ikke har penger til å betale behandlingen.

Det finnes en rekke forsikringstilbydere, men hva som er den beste hundeforsikringen for deg og din hund avhenger av hvilke betingelser som veier tyngst for dere. Bruk gjerne Tjenestetorgets anbudshjelp for å få tilbud på en forsikring tilpasset ditt behov.

Les Også