Trimmer til Hund: Test og Komplett Kjøpsguide til å Finne Den Ultimate Klippemaskin Hunden Din!

Pelsstell er en viktig del av hundehold – spesielt om hunden din er av en langhåret rase. Alle hunder kan ha behov for en hårklipp iblant – men regelmessig besøk hos en hundefrisør kan være skremmende dyrt!

En trimmer til hund er et billig og fullgodt alternativ til hundefrisøren – og tro det eller ei: Å klippe hunden er faktisk ikke særlig avansert heller.

I denne artikkelen vil vi vise deg våre fire favoritt-klippere, vi vil gå igjennom egenskapene som må på plass i en god trimmer, – og til slutt vil vi gi en rask ABC til hvordan man går frem for å klippe hunden selv.

Ilovedogs Sommerkampanje

Om du ikke har tid til å lese hele artikkelen, her er en rask oversikt over altomhundens favorittklippere:

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Å Velge Klippemaskin til Hund: Kriterier og Egenskaper

Hund og en Skarp Kniv for Pelsstell

Sikkerhet

Knivene må være skarpe – og de må holde seg skarpe selv ved hyppig bruk.

Du vil absolutt ikke at klipperen skal nappe eller lugge i Fido’s pels. Det blir fort tilfelle om knivene er sløve…

Som en ekstra sikkerhetsfaktor for å forhindre at du påfører hunden skade under klippingen, kommer noen klippere med avstandsstykker og beskyttelseskammer for økt sikkerhet.

Brukervennlighet

For at klipperen skal være brukervennlig, er det et par egenskaper som MÅ være på plass:

Er det for en ledning involvert? Det i så tilfelle helt avgjørende at denne er tilstrekkelig lang om klippingen skal gå problemfritt.

Om det er en trådløs klipper, krever den batterier eller er den oppladbar? Om den er ladbar, hvor lenge varer batteriet – og hvor lang tid tar den å lade opp?

Er klipperen stille i bruk, eller låter den som en bensindrevet gressklipper? Om den bråker veldig er det stor sannsynlighet for at dette vil påvirke hundens tålmodighet – i negativ forstand.

Varighet

Kvaliteten på materialer og klipperens byggekvalitet er en viktig faktor som vil påvirke både maskinens levetid og dens brukervennlighet.

Funksjonalitet og tilbehør

Mengde hastighetsinnstillinger og funksjoner kan øke klipperens funksjonalitet ved å kunne håndtere et bredere spekter av pelstyper og tykkelser.

Annet funksjonelt tilbehør kan være utskiftbare/avtakbare blader – og tilbehør som oppbevaringsetui, rengjøringsbørster, bladolje, sakser og til og med vakuumdyser.

Hvorfor Bør du Eie en Trimmer til Hunden Din?

Sørg For at Hunden Har en Velstelt og Pen Pels

Mange hunder røyter, og hunder med tykk pels røyter enda mer. Samojeder, Huskyer og Golden Retrievere er beryktet for sitt store pelsavfall. Regelmessig stell vil hjelpe deg med å holde huset – og bilen ren for hundehår.

Knytt Tettere Bånd til Hunden din

Jente Som Steller Hunden Sin Pels
Jente Som Steller Hunden Sin Pels

Litt hjemmestell gir deg muligheten til å knytte tettere bånd til kjæledyret ditt. Når hunden din blir vant til klipperen, vil stellet være en hyggelig opplevelse for dere begge!

Fjern Floker og Knuter

Noen hunder har langt hår som lett floker seg. For eksempel trenger Maltesere og Yorkshire terriere regelmessig stell for å holde pelsen fri for knuter og floker.

Sjekk Hunden for Hudproblemer

Regelmessig trimming gir deg en sjanse til å se etter problemer med hundens hud eller pels. Mens du jobber med klipperen har du en unik mulighet til samtidig å se etter sår, byller, utslett, eller flått.

Trimmer til Hund: Test av de Fire Mest Populære Modellene


Moser 1400: Høy Kvalitet til en Snill Pris

Moser 1400 Klippmaskin-6e

Moser 1400 er en kablet 230v klippemaskin av ypperste kvalitet.

Den to meter lange ledningen forhindrer problemer med tilkomst, mens den stillegående – men samtidig kraftfulle motoren (ca 6000 omdreininger pr. minutt) sørger for at hunden holder seg rolig under klippen. Barberbladene av rustfritt stål kan stilles inn på lengder mellom 0,7 til 3mm – noe som sørger for at den egner seg utmerket til både helklipp av mindre hunder, og detaljeklipp av hunder i de fleste størrelser.

Moser er et anerkjent tysk merke som er kjent for kvalitet og fornøyde kunder. Deres produkter er robuste og holdbare, slik at trimmeren holder seg i årevis uten at det går på bekostning av resultatene.

Med i pakken følger det en rekke forskjellige kammer, en rengjøringsbørste, saks og olje.

Du kan lese mer om Moser 1400 ved å trykke HER.


Andis AGC 35W Klippemaskin til Hund: Hjemmeklipper i Profesjonell Utforming

Andis Klippemaskin for Hund

Kanskje den aller beste maskinen som finnes på «hjemmemarkedet»?

Om du er på jakt etter en premium klippemaskin av samme type som de profesjonelle hundefrisørene bruker, er Andis klippemaskin til hund en sikker vinner.

Denne klipperen håndterer alle pelstyper, og er utstyrt med en to trinns motor hvor du har et «universalnivå» – samt et nivå beregnet på ekstra tykk pels. Motoren er selvfølgelig støysvak slik at maskinen kan brukes til å frisere selv sensitive dyr, uten at dette på noe som helst måte går utover dens kraft. Byggekvaliteten er upåklagelig, og holdbarheten eksepsjonell.

For økt fleksibilitet kan maskinen kan brukes med både de utskiftbare UltraEdge, og CeramicEdge skjærehodene. I pakken følger det foruten et UltraEdge skjærehode også med fire kammer, en rengjøringsbørste, samt en flaske med olje. Maskinen er for øvrig kablet.

Andis er hakket dyrere enn Moser 1400, men om du vil ha «det beste» må du også betale litt ekstra… Petster har prisgaranti og fri frakt, ta en titt på deres utvalg av klippere HER.


Oster A6 Slim Klippemaskin: Liten, Lett og Hendig

Oster a6 Slim Klippemaskin

Oster A6 slim er en liten ergonomisk klipper som ligger behagelig i hånden og er utrolig lett å jobbe med. Motoren har tre hastighetsnivåer, noe som gjør den svært allsidig – og godt egnet til en rekke forskjellige pelstyper.

Som seg hør og bør er det støtabsorberende isolering rundt motoren, noe som ikke bare reduserer vibrasjon – men også gjør klipperen uvanlig stillegående. Dette til stor glede for hunden som klippes, da den kan nyte klippen fremfor å la seg stresse av bråkete «summing».

Som de andre klippemaskinene er også denne maskinen kablet.

Maskinen er kompatibel med en rekke forskjellige kniver; Oster, Phoenix, Moser, Snap On og Wahl. Merk at kniv IKKE følger maskinen – dette må kjøpes i tillegg.


Aesculap Durati: Batteridrevet Maskin til Profesjonelt Bruk

Aesculap Durati

Oster Pro har lenge vært vår soleklare favoritt i denne kategorien, men er i år «skubbet ned» fra pallen. Aesculap Durati seiler nå opp som et soleklart førstevalg. Klipperen koster en god del mer enn resten av klipperne i denne oversikten – primært fordi det er en klipper som går på batteri i stedet for å være kablet.

For hjemmebruk vil vi heller anbefale en av de kablede klipperne, da får du en bedre og sterkere maskin – til en god del penger mindre.

Om du likevel ønsker en batteridrevet maskin, er Oster Pro 600l et godt valg – men Aesculap Durati er det beste valget.


Slik Bruker du en Hundeklipper

Kan du få profesjonelle resultater fra en selvklipp?

Tja:

Resultatet blir kanskje ikke perfekt – men det vil være mer enn godt nok for å redusere røytingen – men også fjerne vonde floker og knuter fra hundens pels. Din egen hundesalong bør inneholde; selve klipperen, et gammelt håndkle, en saks, og en hårføner.

Så, når alt utstyret er på plass, og hunden er klar – hva gjør du?

  • La hunden din bli kjent med utstyret. La den utforske både hårtrimmer og sakt – både med øyne og snute.
  • Før du setter i gang, vask hunden din. Det er lettere å klippe våt pels, og klipping av skitten pels vil dessuten etterlate bakterier og uønsket skit på klipperen.
  • Bruk et håndkle og gi hunden en lett tørking før klippen.
  • Hvis hunden din beveger seg og ikke vil stå i ro, bruk et bånd eller en sele for å holde den på plass. Hvis dette ikke fungerer, be noen i familien – eller eventuelt en venn om å holde hunden for deg.
  • Børst hunden. Bruk en hundehårbalsam for å glatte bort eventuelle knuter eller floker.
  • Før du går i gang med trimmeren, bruk en saks for å trimme håret rundt hundens bakbein, ansikt, ører og rygg. Disse områdene er rett og slett for følsomme for maskinklipping og bør derfor tas manuelt med saks.
  • Begynn med å jobbe forsiktig med hundens bakben. Klipp dem – men ikke klipp håret for kort. Det bør minst være halvannen centimeter hår igjen.
  • Belønn hunden for tålmodigheten den viser, og gå så videre til forbena.
  • Trim hundens magepels.
  • Bruk en hårføner til å fullføre tørkingen av hundens pels.

Avslutningsvis

Det finnes mange gode trimmere for hund – men også en del dårlige. Om du ikke ønsker å eksperimentere og finne ut hva som er bra og ikke selv, er du trygg om du går for en av følgende maskiner:

Om du tror du ikke vil benytte deg noe særlig av klipperen, kan man også vurdere å kjøpe en klippemaskin fra Biltema, Clas Ohlson eller Felleskjøpet. Spesielt Biltema og Felleskjøpet sine klippemaskiner for hund er av god nok kvalitet til å fungere som en «av og til maskin».

Les Også