Startpakke til Valp: 17 Essensielle Produkter som må Handles før Valpen Inntar Scenen

Hva bør en startpakke til valp inneholde?

Vi har listet opp 17 ting som må på plass FØR valpen kommer. Gjør deg selv en tjeneste å vær forberedt, så slipper du å stresse når det nye familiemedlemmet er kommet i hus.

Her er altomhundens startpakke til valp:

Ilovedogs Sommerkampanje

** I LOVE DOGS SELGER KOMPLETTE VALPEPAKKER. SJEKK PRIS HER **

Altomhunden.no ønsker å være transparent. Om du kjøper et produkt via våre lenker vil vi tjene en liten provisjon. Vi vil også tjene en liten provisjon om du trykker på en av våre bannerreklamer. Takk for at du støtter altomhunden.no! Vi setter pris på deg!

Startpakke til Valp: En Komplett Liste

Et Valpefôr av God Kvalitet

Valpefôr er spesielt utviklet for å gi valpen alle næringsstoffene den trenger for å vokse og utvikle seg. Det er viktig å velge fôr basert på valpens størrelse, rase og alder. Det finnes også spesielle fôrtyper for valper med sensitiv fordøyelse eller allergier.

Valpeskål

En valpeskål er spesielt designet og utviklet for valpers størrelse og munn. Å ha en god valpeskål kan forhindre spredning av bakterier mellom menneske og hund. Skålen bør være solid og vrien å velte.

Leker til Valpen

Valpeleker er en viktig del av valpens utvikling og trening. Leker hjelper valpen med å utvikle motoriske ferdigheter, bygge muskler og tannkjøtt – og gir den også en morsom måte å holde seg aktiv på. Velg leker som er sikre, robuste og holdbare.

Halsbånd

Et halsbånd er viktig for å holde valpen din trygg under turer og utendørs aktiviteter. Båndet bør være lett og behagelig å bruke, og ikke for stramt slik at det skader valpens nakke eller hals. Halsbåndet bør også være justerbart, og samtidig ikke for løst slik at valpen kan gli ut av det.

Valpesele

Sele til Valp

I tillegg til et halsbånd er det også veldig greit med en sele. Denne er topp når dere skal ut å gå, og gir kobbelen et annet festepunkt enn rundt nakken.

Kobbel / Line

I Norge er det båndtvang for hunder, så et kobbel til valpen er en viktig del av startpakken..

Hundebur

Et bur gir valpen et trygt sted å sove og slappe av. Det er også nyttig når du skal reise med valpen din eller når du må forlate den hjemme alene en stund. Det kan være greit å ha i hvert fall to bur – ett transportsikkert bur til bilen, og ett tøybur til bruk i hjemmet.

En Soveplass

Valpeteppe

En seng eller et valpeteppe gir valpen din et mykt og komfortabelt sted å hvile og sove på. Det beskytter også gulv og møbler mot riper og skader.

Valpepads

Valpepads er nyttige når du trener for å gjøre valpen stueren. De kan brukes innendørs eller utendørs – og bidrar til å minimere både gris og lukt.

Utstyr til Klipp av Negler og Pels

En klippesaks og pelstrimmer er nyttige verktøy for å trimme valpens pels og negler. Det er viktig å velge riktig type utstyr for valpens størrelse og pelslengde. Å stelle valpen bør man begynne med så tidlig så mulig da dette gjør hunden vant til rutinene rundt stell.

Valpesjampo

Valpesjampo er mildere enn vanlig sjampo og er spesielt formulert for å være skånsom mot valpens sensitive hud. Shampo kan hjelpe med å rense valpens pels – og gjøre den myk og glansfull.

Pelsbørste for Valp

En god børste kan bidra til å redusere mengden håravfall i hjemmet, og kan hjelpe med å forhindre floker og knuter i valpens pels. Velg en børste som er egnet for valpens pels og størrelse.

Valpegrind

Valpegrind
Valpegård i canvas fra Pawsome

En valpegrind kan brukes til å avgrense et trygt område for valpen din, slik at den ikke går rundt og ødelegger møbler eller gjenstander. Grinden bør være sikker og ha nok plass til at valpen kan bevege seg og leke.

Tannbørste

En tannbørste kan hjelpe med å opprettholde god munnhygiene for valpen din. Den kan blant annet bidra til å forhindre tannproblemer som tannstein og tannråte. Velg en tannbørste som er spesielt designet for valper, og bruk en tannpasta som er egnet for valper. Som med øvrig stell av valpen, bør man også starte med tannpuss på et tidlig stadie i valpens liv.

Vaksine!

Å vaksinere valpen hører kanskje ikke hjemme på denne listen, men vi tar det likevel med da dette er en viktig del av valpens helsevern. Vaksiner beskytter valpen mot sykdommer som kan være potensielt dødelige – som for eksempel valpesyke, parvovirus og hepatitt. Ta kontakt med din lokale veterinær og sørg for at valpen følger vaksinasjonsprogrammet.

En Kong!

Kong til Valp
Alle hunder elsker Kong!

Obligatorisk! Alle hunder, uansett størrelse, elsker Kong!

En Digg Tyggepinne!

Det ligger i hundens natur å tygge og gnage på bein. Gi småttissen noe «lovlig» å gnage på, så skåner den kanskje flip-flopene dine. Gnaging skiller ut velværehormoner i hunden, helt fra den er valp – noe som gir hunden økt velvære og lavere stressnivå. Men pass på, den lille kan bli ivrig – hold den derfor under oppsyn slik at den ikke setter noe fast i halsen sin.

Avslutningsvis

For å oppsummere, her er 15 produkter som til sammen utgjør altomhundens startpakke til valp:

Lykke til som valpeeier, dette klarer du!

Les Også